Banner: Existence 1/2014 - Budoucnost internetu

Nepríjemná pravda o tabakovom priemysle

Každoročne zomierajú tisícky psov, opíc, prasiat, morčiat, škrečkov, kohútov a ďalších zvierat pri nezmyselných experimentoch, ktoré majú dokázať to, čo už potvrdili stovky vedeckých experimentov, štatistických výskumov a uznali najprestížnejšie zdravotnícke a výskumné pracoviská, teda fakt, že aktívne i pasívne fajčenie spôsobujú zdravotné riziká. 
Firma RJReynolds napríklad uskutočnila experiment, počas ktorého bolo 1000 hlodavcov držaných v samostatných trubiciach veľkých ako ich telo, s vývodom, do ktorého bol 6 hodín denne po dobu troch mesiacov vpúšťaný cigaretový dym. Nakoniec boli zvieratá porazené a vypitvané.Medzi koncerny, ktoré podporujú testy na zvieratách patrí napríklad: Phillip Morris (Marlboro, LM, Sparta, Start, Bond atď.), RJ Reynolds (Camel, Winston, Monte Carlo atď.) Ligget and Myers, Japan Tobbacco a ďalšie.
Medzi zneužívanie zvierat spôsobené epidémiou závislosti na tabaku možno bezpochyby zaradiť tiež rozsiahle biomedicínske výskumy, počas ktorých sú zvieratá vystavené karcinogénnemu dyme za účelom vzniku rakoviny, na ktorú potom lekári hľadajú liek. Ďaleko viac peňazí a grantovej podpory získavajú tieto experimenty snažiace sa riešiť následky nikotínovej závislosti, ako preventívne programy, do ktorých sa investuje len zlomok...   Zdroj: http://stastnynekurak.cz



Neprijemna Pravda o Tabakovom Priemysle

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...